Vin fin rouge, sec 13,50% vol
Le domaine Stirbey est implanté sur 25ha de vignes, dans la région de Dragasani (Sud de la Roumanie) depuis le 18e siècle.
Noir de Dragasani, descendant de Noir Vartos, un ancien cepage roumain, dont les origines se perdent dans l'obscurité des temps . Fermenté à basse température ce vin a sa personnalité et son caractère avec un arôme exceptionnel de mûre, de chêne et de griotte avec une robe rubis profond, des tanins.
Un vin insistant, qui occupe tous vos sens, et dont vous allez immédiatement tomber amoureux.
Afin de profiter de la fraîcheur du Negru de Dragasani nous vous recommandons de le servir légèrement frais, à env. 15-16 ° C
Soiul de Negru de Dragasani, descendent din Negru Vartos si Babeasca Neagra, cu arome intense si o structura proaspata si catifelata, ne-a inspirat sa facem primul vin rosu din gama Stirbey care s-a imbuteliat direct dupa vinificatie, fara invechire in butoaie de lemn. Reda caracterul soiului, cu o impresie proaspata si arome intense de fructe si condimente. Un copil tanar, vesel, insistent, care ocupa toate simturile dumneavoastra, si de care va indragostiti imediat.
Il sugeram ca insotitor de mancaruri traditionale de la tara: sunca afumata, pastrama de oaie, rata sau gasca la cuptor cu varza, sau coaste de porc cu cartofi taranesti.
Vin sec, 2016, 13.50 % vol
Pentru a savura din plin aromele proaspate din Negru de Dragasani va recomandam sa-l serviti usor racorit, la aprox. 15-16°C !